Danmark mangler varme hænder. Og har samtidig en stor arbejdskraftreserve indenfor langvarigt ledige kontanthjælps- og integrationsydelsesmodtagere.
Efterspørgslen på arbejdskraft gælder på plejecentrene, hjemmeplejen, vores hospitaler og inden for en lang række velfærdstilbud. Plan & Handling har igennem mange år arbejdet med at bringe udsatte borgere tilbage til arbejdslivet. Plan & Handling har derfor stor indsigt i de særlige forhold, som gør sig gældende for de mest sårbare borgere. I relation til beskæftigelse ved vi hvad , der virker, men også hvad der ikke virker.
Med initiativet ”Flere varme hænder”, har vi tilrettelagt en effektiv model, der sigter på, at ledige kontanthjælpsmodtagere meget hurtigt kan arbejde som varme hænder til gavn for dem selv og en række velfærdsområder.
Plan & Handling har med succes gennemført flere projekter med fokus på at styrke udsatte gruppers arbejdsmarkedstilknytning.
Initiativets primære målgruppe er udsatte målgrupper. Det kunne fx være kvindelige kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Andre udsatte grupper vil imidlertid også kunne gøre brug af dette nye tilbud – både sygemeldte og kontanthjælpsmodtagere.
Det er karakteristisk for denne målgruppe, at den ofte har mange nederlag bag sig – både fra de unge år i skolesystemet og sidenhen fra oplevelser med systemet og arbejdspladser. Endvidere er det kendt, at der typisk er tale om personer, der slås med flere problemstillinger. Det er tydeligt, at skal den onde cirkel brydes, så er det noget særligt, der skal til. I den sammenhæng ved vi, at vores model har god effekt – ikke for alle, men for mange.
Kontanthjælpsmodtagere
Seniorer
Handicappede
Sygedagpengemodtagere
Ukrainske flygtninge
Samt mange flere.